Éhínség és boldogság

2020. november 28.
Vasárnap újabb kongresszusi meghívottunk életútját ismerhetjük meg. Ezúttal Valerian Okeke érsek kalauzol el bennünket Nigériába, a szélsőségek országába, ahol egyszerre van jelen az emberek életében a sírás és az öröm, a nélkülözés és a hitbéli bőség.

Ferenc pápa szeptember végén az Úrangyala imádságot követően üdvözölte a 2021. szeptember 5-12. közötti budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülő híveket. Azt kérte: „Lélekben egyesülve haladjunk tovább az előkészületekkel, az Eucharisztiában találva meg az Egyház életének és küldetésének forrását.”

Ennek jegyében hangolódjatok vasárnap, november 29-én 17 óra 05 perctől a Kossuth Rádióra! Találkozz élőben Jézussal! címmel folytatódik a NEK előadóival készített interjúsorozat. Ezúttal Valerian Okekével, a nigériai Onitsha érsekével beszélgetett Gécsek-Tóth Enikő.

Okeke érsek életútja különösen érdekes és izgalmas, hiszen portréján keresztül megismerhetjük azt is, milyen kihívásokkal kell naponta megküzdeniük a nigériai embereknek. Ezernyi veszélynek vannak kitéve: a járványok, a szélsőséges fegyveres csoportok keresztényellenes támadásai éppúgy fenyegetik őket, mint az éhínség. Sok család számára elérhetetlen a fizetős oktatás és egészségügyi ellátás igénybevétele. A keresztény közösség tagjai mindezek ellenére boldogok. Az Okeke érsekkel készült félórás beszélgetésből kiderül az is, hogy mi a titkuk.

Kapcsolj vasárnap 17 óra 05 perckor a Kossuth Rádióra!

Fotó: facebook

Forrás: NEK