Elkezdődött a kongresszus, helyszínen az önkéntesek!

2021. szeptember 05.
Közel 900 önkéntes segítette a megnyitót

Elérkezett a nagy nap, amikor 83 év után újra a katolikus világ középpontjába került hazánk, hiszen Budapesten megkezdődött a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 5-én vasárnap.

nyitó szentmise önkéntes

A 80 országból érkezett vendégeket a rendezvény teljes ideje alatt egy 3000 főből álló önkéntes csapat segíti. Helyszíntől és programtól függően változik, hogy ki milyen területen teljesít szolgálatot, ami biztos: a gyönyörű zöld egyenpólóról biztosan minden résztvevő felismeri, hogy hol és kitől kérhet segítséget, ha szüksége van rá.

önkéntesek nyitómise

Minden helyszínen önkéntesek!

Már az első napon rengeteg teendője volt a 900 fős kontingensnek: a helyszínen való beengedéstől az útbaigazításon át egészen a VIP vendégek fogadásáig számos helyen teljesítettek szolgálatot az önkénteseink. Fiatalok, idősebbek egyaránt vállalták, hogy a hét során támogatják a kongresszuson résztvevőket, a rendezvényszervezőket, és egyéb háttér feladatokat is ellátnak.

önkéntesek a nyitó szentmisét

A csapatokat első nap 30 önkéntes koordinátor irányította, ők is ott lesznek minden helyszínen a későbbiekben is, a narancssárga pólójukról pedig bárki könnyedén felismerheti őket, és természetesen a segítségüket is kérhetik. Különösen nagy hálával tartozunk a hozzánk csatlakozott cserkész önkéntes csoportnak, akik szintén minden feladatból kiveszik a részüket.

önkéntesek Hősök terén

A megnyitó eseményeiről itt olvashattok részletesen: https://www.iec2020.hu/hu/hirek-sajto/isten-hozott