Gyermekek imája

2020. október 20.
Országszerte sok iskola, közösség kapcsolódott az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez.

Az imafelhívás Venezuelából indult, 2005-ben a gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért és a mellettük lévő asszonyok érezték a Szűzanya jelenlétét. Az elmúlt 15 évben a fiatalok fohászának híre bejárta a világot és sok ország, így hazánk is része lett a láncnak. Az eseményt Szent Pió gondolata hívta életre, aki azt mondta:

„ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

Pió atya az önkéntesek, így a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus önkénteseinek is a védőszentje.

Hagyomány, hogy a váci Karolina Katolikus Általános Iskola és Székesegyházi Kórusiskola tanulói csatlakoznak a Földön imádkozó fiatalok óriási közösségéhez. A Magyar Kurír tudósításából kiderült az is, hogy a karolinás diákok életének máskor is része a közös ima; reggel és az étkezések előtt is imádkoznak.

A kisvárdai Szent György Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói Demkó Istvánnal, az iskola lelki igazgatójával közösen imádkoztak. Aki úgy fogalmazott az esemény után:

„Mi háromszázan az egymillió részévé lettünk, fohászkodva az Istenszülőhöz, hogy kérésünket közbenjáró szeretete által vigye az Ő Kedves Fia, Krisztus Urunk elé, Aki meghallgatva könyörgéseinket, teljesítse jó kérelmünket!”

Nyíregyházán, a Szent Miklós Görögkatolikus Óvodában a szokásos hétfői imaalkalmat tette különlegesebbé, hogy ezúttal a gyerekek egy óriási rózsafüzér körül imádkoztak közösen az óvoda pedagógusaival és a lelki vezetőjükkel, Kocsis Dániellel. Az intézmény évek óta résztvevője a világot átszövő kezdeményezésnek.

Baján, a Barátok temploma előtti téren gyülekeztek a hittanos gyerekek. Szarvasné Vancsura Margit hitoktató felhívására kicsik és nagyok egyaránt csatlakoztak az imaközösséghez. “Idén a koronavírus-helyzet szomorú aktualitása kapcsán ajánlottuk fel a könyörgéseket. Elsősorban azok a gyermekek vettek részt, akik a Barátok templomába járnak, de más egyházközösségekből is sokan eljöttek” – ismertette a szervező.

Egymillió gyermek közös imádsága immár 15 éve egy nagy közösséggé kovácsolja a fiatalokat. Az ilyen kezdeményezések, ahogy az Eucharisztikus Kongresszusok is, összekapcsolják a Föld legtávolabbi pontjain lévő katolikusokat. Beszéljünk bármilyen nyelvet, éljünk bárhol a világban, a hitünk, az Eucharisztia összeköt bennünket.

Fotó: Demkó István, Pacsuta Attila, Zalavári László, Lambert Attila

Forrás: Magyar Kurír, baja.hu,nyirgorkat.hu