Hamvazószerda a Felvidéken

2020. február 27.
Szepsiben is átvették a NEK-re szóló meghívót

A nagyböjt kezdetén vették át a Szepsiben a felvidéki hívek, Erdő Péter bíboros, prímás budapest-esztergomi érsek ajándékát, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra szóló meghívást és az arra invitáló molinót.

Hamvazószerdán, napközben a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont óvodásai, este a felnőttek magyar és szlovák nyelvű szentmiséken kezdték el a felkészülést húsvétra.

A hamvazkodási liturgiában az iskola diákjai ünnepélyesen átvették az Evangéliumok Könyvét, amelyet az intézmény folyosóján kialakított liturgikus térben helyeztek el. Szünetekben lehetőség nyílik Isten szavának olvasására és arra, hogy a kapott üzeneteket egy füzetben osszák meg a fiatalok.

“Örülünk, hogy együtt kezdtük el a nagyböjti szentidő ünneplését” - olvasható az eseményről szóló tudósításban. “Megkezdtük 40 napos zarándokutunkat, amely elvezet minket az Úr húsvétjának öröméhez. Zarándokutunknak ezen a szakaszán sem vagyunk egyedül. Az egyház a kezdetektől fogva velünk tart és támogat bennünket Isten szavával, és az Úr szentségeivel. Isten szava magában foglalja lelki életünk programját és bűnbánatra hívó elkötelezettségünket. A szentségek vétele pedig megerősít, bátorít és segít minket tökéletesebben járni életünk útját.”