Isten éltesse a Szentatyát!

2020. december 17.
Ferenc pápa december 17-én betöltötte 84. életévét; ez a nyolcadik születésnapja, amelyet pápaként ünnepel. A világ minden tájáról jókívánságok és imákról szóló üzenetek érkeztek az egyházfőhöz.

Jorge Mario Bergoglio Piemontból Argentínába kivándorolt szülők fiaként született. Gyerekkorában hentesnek készült, vegyipari technikumot is végzett. Hitéleti neveléséről a nagymamája gondoskodott. 1958-ban a szemináriumban tanult, amikor egy tüdőgyulladás miatt veszélyben forgott az élete. A nem mindennapi gyógyulásáról és arról, hogy mit gondolt a pápává választásáról további részleteket itt olvashatsz!

Nagy várakozással tekintettünk arra 2020-ban, hogy Ferenc pápa hazánkba látogat és részt vesz a NEK záró szentmiséjén. A kongresszust a világjárvány miatt egy évvel később rendezhetjük meg. Emlékezetes eseménye volt az idei évnek, hogy a Szentatya katolikus világtalálkozó eredetileg tervezett időpontjában, bátorító, kedves üzenetet küldött Magyarországnak és azoknak, akik készülnek a 2021. szeptember 5-12. közötti budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Ajándékként imádkozzunk ma Ferenc pápáért! Isten éltesse a Szentatyát!

Forrás és fotó: Magyar Kurír