Isten szolgája

2020. december 29.
Egy baleset lebénította a brazil tinédzser Floripes de Jesús lábait, aki életét ezután az imádságnak szentelte. Egyedüli tápláléka az Eucharisztia volt. A nőt halála után hat évvel a Szentszék Isten szolgájának nyilvánította.

A brazil Floripes de Jesús - ismertebb nevén Lola -, hatvan éven át kizárólag csak az Eucharisztiát vette magához. Lola 1913-ban született a brazíliai Minas Gerais államban. Tizenhat évesen leesett egy fáról. A baleset örökre megváltoztatta az életét, alsó végtagjai lebénultak. Többé nem érezte magát éhesnek, szomjasnak vagy álmosnak. Ezután Lola élete végéig csak az Oltáriszentséggel táplálkozott.

Feljegyezték róla, hogy hosszú ideig egy matrac nélküli ágyban feküdt a bűntudat egyik formájaként. A nő különös története gyorsan ismertté vált és zarándokok ezrei keresték fel. A vendégkönyvben hagyott aláírások alapján egy hónapban közel 33 ezer ember látogatta meg, számolt be Vila Verde.

Lola mindenkinek ugyanazt tanácsolta: menjenek el gyónni, fogadják be az Eucharisztiát és végezzék el az elsőpénteki áhítatot Jézus Szent Szívének tiszteletére. Ám nem sokkal később a marianai érsek arra kérte, hogy vonuljon vissza, ne fogadjon többé látogatókat, és éljen csendes életet. Lola engedelmeskedett neki. Arról volt ismert, hogy azt mondogatta: „Aki engem keres, Jézus szívében megtalál”.

Életét a papokért való imádságnak és Jézus Szent Szíve iránti odaadás terjesztésének szentelte. A püspök engedélyezte, hogy szobájába vigyék az Oltáriszentséget, ahol hetente egyszer misét is tartottak.

Lola 1999 áprilisában hunyt el. Temetésén 22 pap és mintegy 12 000 hívő vett részt. A Szentszék 2005-ben Isten szolgájának nyilvánította.

Forrás: Catholic News Agency

Fordította: Tóth Franciska

Fotó: NEK archív