Itt vagyok, engem küldj!

2019. február 17.
Missziós küldöttek találkoztak február 16-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karán, hogy tapasztalatot cseréljenek és erőt merítsenek a 2020-as Eucharisztikus Kongresszus előkészületéhez

Kik a missziós küldöttek?

Körülbelül 350 személy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében, akik saját plébániájukon, közösségükben, iskolájukban a 2020-as budapesti Eucharisztikus Kongresszus kovászaiként, misszionáriusaiként tevékenykednek. A küldöttek feladata a hívők közösségének bevonása és felkészítése a találkozóra. Ők készítik elő a Missziós kereszt országjárását is.

Február 16-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara adott otthont találkozójuknak, ahol tapasztalatcserére és kérdezz-felelekre került sor a küldöttek és a szervezők között. A napot Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök köszöntő szavai nyitották meg, majd Fábry Kornél NEK főtitkár adott tájékoztatást a Kongresszus szervezésének állásáról. A hírüladás, a kommunikáció, a közösségi weboldalak és a PR kihívásairól beszélt a Salt Communications két munkatársa, Kerekes Mária és Rácz Zsuzsanna Enikő.

Ezt követően a missziós küldöttek beszámolói következtek. Megtudhattuk, milyen állandó műsorok vannak a Mária Rádióban, amik az előkészületekkel foglalkoznak, hogyan fogadta a Missziós keresztet a Gazdagréti plébánia vagy milyen gyümölcsöket hozott a szentségimádás iskolája a Havanna-lakótelepen. A közös ebéd után kiscsoportos beszélgetés következett, melynek során a küldöttek egymás között is megbeszélhették, az előkészületből eddig eltelt időszak alatt milyen tapasztalatokkal gyarapodtak, milyen kihívásokkal találták magukat szembe. A napot kérdezz-felelek zárta, a Kongresszus szervezőihez lehetett kérdéseket intézni, itt többek között szóba került az elsőáldozás, a Missziós kereszt, a 2020-as programterv és az újonnan indult misevlog is.

Mohos Gábor püspöki áldással bocsátotta küldetésükre a résztvevőket.
Az eseményen készült galéria az alábbi képre kattintva tekinthető meg.

Fotó: Thaler Tamás