A Jézussal való találkozás öröme

2019. március 02.
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében a szervezők az Eucharisztiát választották a Balatonszemesi Ifjúsági Találkozó témájának

Idén huszonegyedik alkalommal tartották meg a Balatonszemesi Ifjúsági Találkozót a Kaposvári Egyházmegye fiataljai számára március 2-án. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében a szervezők az Eucharisztiát választották a találkozó témájának.

A rendezvénynek a balatonszemesi Reich Károly Általános Iskola adott otthont. A tornacsarnokban összegyűlt közel 400 fiatalnak a kaposvári Antióchia zenekar segített, hogy a reggeli utazás után rá tudjanak hangolódni az Eucharisztia témájára. A találkozóra a teljes iskolás korosztályból, 6-18 éves korig érkeztek gyerekek, ám amíg a nagyobbak Kornél atya előadását, tanítását és tanúságtételét hallgatták, a kisebbek kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

A 2020 szeptemberében Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról szóló előadását Kornél atya több kisfilmmel és a témához kapcsolódó apró történetekkel tette színessé és élvezetessé a fiatalok számára, akik ezt figyelmükkel hálálták meg. Szó esett a nyitó misére tervezett elsőáldozásról is, arról, hogy ez milyen nagy, egész életre szóló élményt jelentett az akkori résztvevőknek, illetve a Kongresszus lelki hatásáról is, a folyamatos szentségimádásra megnyitott templomokról országszerte és a rendszeres szentségimádásokról, amikre például Japánban indított egy közösséget a Krisztus Király ünnepén tartott világméretű szentségimádásunk.

Megragadó volt Kornél atya személyes tanúságtétele is, amikor arról az ő egész életét átalakító felismeréséről beszélt a fiataloknak, hogy Jézus legnagyobb ajándéka számunkra saját maga, és hogy milyen nagy boldogság számunkra az, ha vele az Oltáriszentségben minél gyakrabban találkozhatunk.

A tanítást kiscsoportos beszélgetések, majd ebéd és szentmise követte, ahol a résztvevők személyesen is megtapasztalhatták a Jézussal való találkozás örömét.

NEK Titkárság