Hitvallás - emlékkiállítás a Missziós kereszt ötvöséről Szegeden

2019. március 01.
Március 10-én vasárnap 16 órakor nyílik meg az Ozsvári Csaba ötvösművészről szóló kiállítás a Szegedi Dóm Látogatóközpontjában

Nagy szeretettel hívnak és várnak minden kedves érdeklődőt 2019. március 10. vasárnap 16 órára a Szegedi Dóm Látogatóközpontba.

A Hitvallás címet viselő szegedi emlékkiállítást Serfőző Levente püspöki helynök nyitja meg. A megnyitón bemutatják Ozsvári Csaba életét és munkásságát: Ozsváriné Ramocsai Imri, a művész felesége és Dr. Thorday Attila teológiai tanár tart majd vetítéssel egybekötött pódiumbeszélgetést. A kiállítás 2019. április 8-ig tekinthető meg a Szegedi Dóm Látogatóközpontban, a Dóm tér 16-os szám alatt.

Március 12-én a Fogadalmi templomban a Szegedre érkező Missziós keresztet – Ozsvári Csaba egyik leghíresebb alkotását – ünneplik, ahol este 7 órától Taizéi énekes imaórát tartanak a feszület előtt. Az egyházmegyei programsorozat keretén belül a kereszt összesen 14 helyszínen lesz jelen, ahol szentmiséket, imaórákat, szentségimádásokat, hittanos programokat szerveznek a köszöntésére. A Missziós kereszt útját itt követhetik figyelemmel: Eseményeink.

A Hitvallás kiállítással kapcsolatos részletek az alábbi plakátokon olvashatók: