Reménnyel a megtalált úton

2021. július 29.
Tóth Gabi énekes, előadóművész a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnöke. Nagyon készül a világeseményre, szeretne a lehető legtöbb eseményen ott lenni önkéntesként és a közösség tagjaként is.

Tóth Gabi énekes, előadóművész a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnöke. Nagyon készül a világeseményre. Több szerepben is találkozhatunk vele: önkéntesként és fellépő művészként is.

Egy falat szeretet

„Hiszem, hogy Isten mindannyiunkban él, és nem kell sok imát ismerni ahhoz, hogy megszólítsuk. Méltó közvetítője igyekszem lenni, meggyőződésem, hogy a tehetségemet, a képességeimet tőle kaptam. Most van a legnagyobb szükségük az embereknek a kongresszusra: a közös imákra, a tanúságtételekre, a közösségi találkozás élményére. Reményért, egy falat szeretetért, az imából és az egymásból való feltöltődésért megyünk el a világeseményre” – mondta Tóth Gabi a Magyar Kurírnak adott interjújában.

Tóth Gabi

A nagy találkozás

Fellépő művészként is hallhatjuk majd a nagyszerű énekesnőt. „Miután felkértek a kongresszuson valszerepvállalásra, egyetlen nap alatt összeállt a zenekarom, amelynek tagjait előtte éveken át kerestem. Ráadásul olyan zenészekből, akikkel együtt nőttem fel, és most összetalálkoztunk, hiszen valamennyien Budapesten élünk” – mesélte lelkesen az előadóművész.

Tisztelet az őseinknek

Tóth Gabi készített egy csodálatos felvételt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra hangolódva. Egy gyönyörű népi motívumokkal díszített ruhában énekel, amit szintén nagyon tudatosan választott. A videó hátteréről elmondta: „Nem csupán a dalok, hanem a képzőművészet is közel áll a szívemhez, a néptánc, a népviseletek szintén. Ez a ruha egy modern darab, amin matyó motívumok láhatók. Nem véletlen a választás: azzal, hogy egy csángó imadalt matyó mintákkal díszített ruhában énekelek, azt szeretném megmutatni, hogy mennyire sokszínű a magyar nép, mi minden megjelenik a hagyományainkban. Ahogy elmélyedtem az 1938-as budapesti Eucharisztikus Kongresszus részleteiben, azt találtam, hogy nem csupán a papok és egyházi emberek érkeztek habitusban, hanem a zarándokok is, a világsajtó pedig teli volt azzal, hogy milyen gyönyörű és színes a magyar népviselet. Ezzel a dallal és a látványvilágával ez előtt is szeretnék tisztelegni.”

A Tóth Gabival készült interjút teljes egészében itt olvashatod el!

Fotó: Lambert Attila