A sorozat folytatódik

2020. október 24.
Életutak, amelyek tanúságtétellé váltak. Portrésorozat a NEK előadóiról, tanúságtevőiről a Kossuth Rádióban. Vasárnap 17 óra 05 perctől Gérald Lacroix bíboros, Quebec érseke az öszvérháton, drogháborúk árnyékában végzett kolumbiai szolgálatáról is mesél.

Ferenc pápa szeptember 20-án az Úrangyala imádságot követően üdvözölte a 2021. szeptember 5-12. közötti budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülő híveket. Azt kérte: „Lélekben egyesülve haladjunk tovább az előkészületekkel, az Eucharisztiában találva meg az Egyház életének és küldetésének forrását.”

Ennek jegyében is hangolódjatok vasárnap, október 25-én 17 óra 05 perctől a Kossuth Rádióra! Találkozz élőben Jézussal! címmel folytatódik a NEK előadóival készített interjúsorozat. Ezúttal a szinte mindig mosolygó Gérald Lacroix bíboros életét ismerhetjük meg, akivel Pásztor Zoltán beszélgetett.

Hogyan vált pappá egy fiú, aki éveken át csak három hetente láthatta favágóként dolgozó apját? Mit tanult a családfőt nélkülöző, egy farmot és egy hétgyermekes nagycsaládot is összefogó édesanyjától és hat testvérétől?

Lacroix bíboros hosszú éveken át szolgált Kolumbiában. A hívást is itt kapta a szolgálatra. Előtte grafikusként dolgozott egy nyomdában, de egyre erősödött benne a vágy, hogy a szegényeket segítse. Fizetés nélküli szabadságot kért, és elutazott egy misszionáriussal Kolumbiába. A szegénynegyedben laktak, egy patikussal járták a vidéket, hogy segítség a betegeket, akik nem tudtak fizetni az orvosi ellátásért. Ilyen viszonyok között találkozott Gérard Lacroix egy néhány hónapos, súlyos állapotban lévő beteg kisfiúval, akit külön engedéllyel, mivel nem volt a közelben pap, megkeresztelhetett. Másnap visszatért a házhoz, hogy találkozhasson a kis Henryvel és családjával. Hogy mi történt ott, és Gérard Lacroix mikor tért vissza felszentelt papként Kolumbiába, a vele készült fordulatos, izgalmas beszélgetésből kiderül vasárnap 17 óra 05 perctől a Kossuth Rádióban.

A portréinterjúk előtt Erdő Péter bíboros mond bevezetőt.

Fotó/Forrás: NEK