Út a Forráshoz

2021. augusztus 13.
A magyar nép megtéréséért, Jézus szíve szerinti papokért és családokért, valamint új papi és szerzetesi hivatásokért ajánlotta fel az utat a zarándoklat vezetője, Gáll Zsófia.

Augusztus 14-én kezdődik az a háromhetes zarándoklat, amely Fertőrákosról indul és nagyjából 440 km megtétele után Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitó szentmiséjére érkezve ér véget.

Készület Jézus ünneplésére

Az út során a hívek együtt készülnek Jézus ünneplésére, aki maga az Út, amin járhatunk, a Forrás és az éltető kenyér, mely táplál bennünket, s aki szeretetével magához vonz és felüdít bennünket minden zarándoklatunkon és egész életünkben.

Egy-egy szakaszra is becsatlakozhatsz!

A zarándoklathoz egy-egy rövid szakaszra is becsatlakozhatunk augusztus 14. és szeptember 5. között. A háromhetes zarándoklat útvonala: Fertőrákos > Hegykő > Csapod > Nick > Celldömölk > Mihályháza > Döbrönte > Városlőd > Veszprém > Litér > Várpalota > Iszkaszentgyörgy > Mór > Oroszlány > Vértessomló > Környe > Tata > Péliföldszentkereszt > Dorog >Esztergom >Pilisszentlélek >Csobánka > Budapest >Hősök tere

A napi szakaszok 8 és 33 km közöttiek lesznek. Ezekről itt tájékozódhatsz:

Út a Forráshoz 2021 – szakaszbeosztás

A három hét folyamán zarándokszállásokon, iskolákban, kolostorokban, plébániákon szállnak meg a zarándokok.

Az út lelki programja

Az út lelki programja alapvetően az Élet gyöngyei füzér gyöngyeire, napi szentírási szakaszokra és zsolozsmára épül majd, emellett lesz lehetőség hosszú csendszakaszokra, közös imádságra, beszélgetésekre, megosztásokra, ha van rá lehetőség, részt veszünk szentmisén vagy szentségimádáson.

A 18 gyöngy


Az Élet gyöngyei elnevezésű elmélkedési füzér tizennyolc gyöngyből áll és minden gyöngyének sajátos jelentése van. Istent, önmagunkat, illetve életünk egy-egy szakaszát, területét szimbolizálják. Összefűzve a gyöngyök az életutat is jelképezik. Útkeresésünket, úton járásunkat teszik kézzelfoghatóvá. Az élet gyöngyei Martin Lönnebo svéd evangélikus püspök ötletéből született. Mára a világ sok országában szolgálja az emberek lelki növekedését.

Nincs kötelező program

A zarándoklat minden napja egy-egy gyöngyhöz kapcsolódik (Isten, csend, én, keresztség, pusztaság, nyugalom, szeretet, titok, éjszaka, feltámadás gyöngye). Minden nap az adott témához kapcsolódó rövid gondolatébresztővel illetve kérdésfeltevéssel indul. Út közben nincs folyamatosan vezetett imádság, de minden nap van lehetőség közös imára, és vannak úgy nevezett csendszakaszok, amikor csendben haladunk. A napot élményeink megosztásával zárjuk. Vasárnap, vagy ha az adott helyen van erre lehetőség, akkor részt veszünk szentmisén. A lelki programokat és az élménymegosztást illetően mindenki teljesen szabad – semelyik program nem kötelező, de egymást ne akadályozzuk a részvételben.

A zarándoklat részleteiről, részvételi díjakról, csatlakozási lehetőségektől ITT tájékozódhatsz.

Fotó: archív