Zsinórmérték

2020. július 16.
Szükség van tiszta hangra, amely kimondja, hogy elég, amikor életvédelem címén nemzetközi szervezetek életellenes módszereket támogatnak. Országjárásra és új könyvek kiadására készül a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom.

Nem megbénította, hanem éppen ellenkezőleg, rengeteg feladat újragondolására, súlyozására ösztönözte a világjárvány miatti bezártság a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom tagjait - derült ki a közösség elnökével, Dabóczi Kálmánnal készült interjúból.

„A Mozgalom és az Egyház számára az online tér új kihívásokat jelent. Ahol a férfi és a nő identitását megkérdőjelezik, ahol életvédelem címén a legnagyobb nemzetközi szervezetek durván életellenes módszereket (pl. abortusz) támogatnak, ott hatalmas igény van arra a tiszta hangra, hogy ebből elég. A férfi férfi, a nő pedig nő. A normalitás, az antropológiai valóságunk helyes érzékelése és az élet tisztelete a következő évek központi erkölcsi kérdései. Ha ezt a zsinórmértéket relativizálnánk, akkor felbecsülhetetlen károkat okoznánk a jövő nemzedékeinek is” - mondta az Új Ember című lapnak adott interjújában Dabóczi Kálmán.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom elnöke hozzátette, mélységesen elszomorító, hogy a csak eddig félmillió ember életét kioltó világjárvány tombolása idején, ennek a számnak a többszörösét teszik ki a kioltott magzati életek száma. Megjegyezte azt is, hogy számos országban az utóbbi, rendkívüli időszakot arra használták ki, hogy még könnyebbé tegyék a védtelen emberi életek büntetlen kioltásának lehetőségét.

A közösség vezetője beszélt arról is, hogy a Teremtésvédő Munkacsoportjuk két új könyvön dolgozik és országjárást szerveznek. A szervezet szakmai egységei aktívak voltak a karantén idején és többek között orvosetikai konferenciát készítenek elő, Pedagógus Műhelyük véleményezte az alaptantervet.

A Dabóczi Kálmánnal készült teljes interjút ITT olvashatod el!

Fotó (archív): Merényi Zita, Lambert Attila

Forrás: Magyar Kurír