Böjte Csaba: Az Eucharisztia a reményről szól

2020. január 28.

Zsúfolásig telt templomokban, gyermekotthonokban, katolikusok és protestánsok résztvételével tartott jótékonysági bálon is lehetőséget kaptak a NEK Titkárságának munkatársai, hogy tolmácsolják az Erdélyben élő hívek számára a meghívást a szeptemberi budapesti Kongresszusra.

Déván, a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan Zsuffa Tünde, a NEK kommunikációs igazgató-sajtófőnöke beszélt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonában a világméretű ünnepségsorozat célkitűzéseiről, programjairól.

A Kongresszus Erdélybe látogató szervezőit Böjte Csaba ferences szerzetes kalauzolja, aki már korábban bekapcsolódott a katolikus világtalálkozó előkészítésének feladataiba is.

A körút során a budapesti küldöttség tagjai - köztük Farkas Balázs, a NEK gazdasági vezetője - számos előadást tartanak a Kongresszusról, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Ezeken az eseményeken bárki felteheti a kérdéseit is a részvétellel, a regisztrációval vagy éppen azzal kapcsolatban, hogyan kapcsolódhat be önkéntesként a rendezvény sikeres lebonyolításába.

„Biztos, hogy szép küldöttséggel leszek ott jelen” - idézte a tíznapos program eddigi szakaszáról részletesen tudósító magyarkurir.hu Böjte Csaba szavait. A ferences szerzetes a gyerekekkel is szokott beszélgetni a Kongresszus jelentőségéről, üzenetéről: “Az Eucharisztia mindenhol ugyanaz. Az Eucharisztia a reményről szól, arról, hogy téged az Isten szeret, van remény, talpra tudsz állni, meg tudod oldani a problémáidat, merjél nekilendülni, tudsz te jó jegyet kapni, tudsz te jó lenni, el tudod érni az álmaidat, meg tudod valósítani önmagadat, a céljaidat.”

Forrás: Magyar Kurír