Csatlakozz a június 5-i világméretű szentségimádási és imalánchoz!

2021. június 02.
A szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lelki előkészületeként meghirdetett imalánchoz már 65 országból csatlakoztak!

Erdő Péter bíboros és a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) előkészítő titkárság ismét közös imára hívja a világot június 5-re, Úrnapja ünnepének szombatjára. Ezúttal a járványügyi helyzetre való tekintettel ki-ki otthonából is bekapcsolódhat egyéni imával, rózsafüzérrel, Szentírás-olvasással, és ezt jelezheti is az esemény nyolcnyelvű honlapján, a corpusdomini.iec2020.hu oldalon, megadva a települése nevét és irányítószámát.

A szentségimádással foglalkozott a NEK Podcast legutóbbi, huszonhetedik adása, amelynek vendége Varjas Adrienn gyógypedagógus és Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkárságának főtitkára volt. A beszélgetés során kiemelték, hogy a szentségimádás nem műsor az Istennek, hanem szeretetteljes együttlét azzal, aki szeret minket. Ugyanakkor sokszor segíthetnek az elmélyülésben például a kötött imák, a Szentírásból vett gondolatok, esetleg a rózsafüzér. Istennel a jelenben lehet találkozni – hangsúlyozta Fábry Kornél, és felhívta a figyelmet arra, hogy –, a szentségimádás során bennünk felmerülő gondolatokat átadhatjuk az Istennek, bevonhatjuk azokat imádságunkba, és engedhetjük, hogy Isten cselekedjen. Nem nekünk kell „produkálnunk magunkat” – fogalmazott a NEK titkárságának főtitkára, hiszen a szentségimádás „szent semmittevés”, amikor engedjük, hogy Isten szólítson meg bennünket. A beszélgetésből kiderültek a világméretű szentségimádás részletei, a június 5-i, nyolcadik alkalommal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók, valamint a kongresszusra tervezett szentségimádások időpontjai is.

Szintén a június 5-i szentségimádás volt a témája a népszerű Papifrankó YouTube-csatorna legutóbbi videójának is. Hodász András atya a tanúságtétel erejét és a Jézussal való személyes kapcsolat fontosságát emelte ki meghívó üzenetében.

A szentségimádásra az alábbi linkre kattintva tudsz jelentkezni: Corpus Domini 2021

Fotó: Ambrus Marcsi, Veres Ádám

Forrás: Győri Egyházmegye, Papifrankó