Különlegességek a NEK záróeseményéről

2021. augusztus 09.
Szeptember 12-én a Hősök terén fejeződik be az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, a 11 óra 30 perckor kezdődő záró szentmisét Ferenc pápa celebrálja.

Az egyhetes világesemény utolsó napjára is különleges programokkal készülnek a szervezők, amelyben főszerepet kapnak a világesemény hírnökei, valamint a Magyar Állami Operaház zenészei és énekesei.

A szentmisét megelőző felvezető műsorban és záróünnepségen hallhatunk egy 2100 fős énekkart, amely erre az alkalomra szerveződött. Az ország minden tájáról érkező énekesek - összesen 82 énekkarból - , a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola és Sapszon Ferenc vezetésével lépnek majd színpadra.

A kongresszus záróeseményén köszönthetjük a tokiói paralimpiai játékokról hazatérő két nagyszerű sportolót, a NEK Önkéntes Programjának hírnökeit: Ekler Luca világcsúcstartó Európa- és világbajnok paraatlétát és Dani Gyöngyi többszörös paralimpiai ezüst- és bronzérmes vívót.

Két Jászai Mari-díjas színművész: Kubik Anna és Pindroch Csaba tanúságtétele hangzik majd el.

A zenei fellépők között hallhatjuk a világesemény hírnökeit: Sena Dagadu és Tóth Gabi előadóművészeket, valamint a Jazzation acappella együttest.

A Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara előadásában, Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényletével csendül fel Kodály Zoltán: Budavári Te Deum című műve. Szólistaként színpadra lépnek: Miklósa Erika, Megyesi Schwartz Lúcia, Boncsér Gergely és Palerdi András.

A Ferenc pápa által celebrált szentmisén a zenei szolgálatot a Magyar Állami Operaház Zenekara és az egyesített énekkar látja el.

Nézz szét a programok között és regisztrálj az eseményekre!