Önkéntesek a célegyenesben

2021. június 28.
Június 24-én megtartottuk a második online önkéntes képzésünket. Ezen a rendezvényen a konkrét programpontokhoz igazodva mutatták be az előadók, hogy milyen feladatokat látnak majd el az önkéntesek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

Újabb képzésen vehettek részt a regisztrált önkénteseink: az online esemény Fábry Kornél atya imájával indult, majd rövid köszöntőt mondott az Önkéntes Program vezetője, Perényi Szilvia.

„Nagyon fontos számunkra, hogy egy összetartó közösséget építsünk és a közös munka során az önkéntes szolgálattevők is töltekezhessenek. Előfordulhat, hogy egyeseket kicsit kimozdítunk a komfortzónájukból, de ennek megfelelően talán még több élménnyel és tapasztalattal gazdagodva térnek majd haza” – mondta el Perényi Szilvia.

Mit csinálnak az önkéntesek?

Az online képzés ezúttal a programok mentén zajlott, vagyis a rendezvény minden eseményének és helyszínének koordinátora betekintést nyújtott az adott területen zajló programokról, az ahhoz szükséges előkészületekről, és természetesen arról, hogy hol, milyen feladatoknál lesz szükség az önkéntesek munkájára. Összességében elmondható, hogy a Hősök terén, a Hungexpon, a Papp László Sportarénában vagy éppen a Kossuth Lajos téren több tízezer zarándok, érdeklődő várható, így nem is csoda, ha az önkéntesek közösségétől rendkívüli koncentrációt, precizitást, proaktivitást és rugalmasságot várunk.

Ezer önkéntes egyidőben szolgálatban

Az önkénteseknek nagy szerepe lesz - a teljesség igénye nélkül - a beléptetésnél, a regisztrációnál, az akkreditációnál, a logisztikai és információs feladatok ellátásánál, de ők lesznek azok is, akik egy-egy helyszínen pakolják a liturgikus eszközöket, vagy éppen kiosztják a zarándokcsomagokat. Az adott program típusától és a résztvevők számától függően lesz olyan helyszín, ahol akár 1000 önkéntes jelenléte is szükséges.
A következő időszakban a több mint 2500 regisztrált önkéntest csoportokra osztjuk, és innentől ezekben a kisebb közösségekben még specifikusabban zajlik majd a képzésük.

Csatlakozz hozzánk!

Aki szeretné megtapasztalni, hogy milyen egy ilyen hatalmas rendezvény lebonyolításában részt venni, az jelentkezhet önkéntes koordinátornak és VIP Guide-nak. Előbbi az említett önkéntes csoportokat vezeti, utóbbi pedig a külföldi és a hazai egyházi személyek kísérésében vesz részt. Ezeket a szerepköröket nem önkéntesekkel szeretnénk betöltetni, hanem díjazással járnak, így a jelentkezést az alábbi e-mail címekre várjuk, fényképes önéletrajzzal és motivációs levéllel:

Önkéntes koordinátor: koordinator@iec2020.hu

VIP Guide-ok: vipguide@iec2020.hu