Székelyföldi kerékpáros találkozó Csíksomlyón

2021. július 23.
Az esemény megálmodója és főszervezője Főcze Imre ferences szerzetes, vagyis Bonaventura testvér mesél az idei program sajátosságairól.

„Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülünk. A témákat is ennek megfelelően válogattuk, de mindvégig azt kutatjuk, hogy mit tehetünk egyénileg és közösségben is életünk jobbításáért”

Az útvonal Erdély legszebb tájain halad, Torockótól Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen át Csíksomlyóig.

Mivel minden évben többen jelentkeznek, mint ahányat a szervezők magukkal tudnak vinni, a túra végén lehetőség van arra, hogy mindenki, aki szeretne, csatlakozzon augusztus 1-jén 11:30 órakor a kegytemplomnál.

A programról a következőket mondta Bonaventura testvér:

„Köszöntjük az egybegyűlteket, és hálát adunk a csíksomlyói Szűzanyának. Majd a csíkszentsimoni fúvószenekar vezetésével felvonulunk a nyeregbe, a Hármashalom-oltárhoz a 13 órakor kezdődő záró szentmisére, ahova szeretettel hívunk minden érdeklődőt. Ott lesz Böjte Csaba testvér; Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere; Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész; Zsuffa Tünde, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságának sajtófőnöke; Antal Tibor gyimesi népdalénekes; a csíkszeredai ROLE zenekar és a Szent Ferenc Alapítvány gyermek-tánckara, valamint Miklós Edit alpesi síző, rendezvényünk fővédnöke”

Az interjú ITT olvasható.

Forrás és fotó: Magyar Kurír, Romkat.ro