Szerzetesrendek és a NEK

2021. április 30.
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus készületeibe való bekapcsolódás jegyében a szerzetesrendek online találkozón kaptak tájékoztatást a NEK szervezőitől a programokról és a csatlakozási lehetőségekről.

A találkozón 38 rend közel 70 képviselője, a szerzetesi iroda munkatársai és a NEK Titkárság projekt koordinátorai voltak jelen.

A kongresszus programjairól, a nyitó- és zárómiséről, valamint a körmenet megvalósításáról Ernyey Áron a Rendezvényiroda vezetője tartott beszámolót.

Farkas Filippo a Szent István téri vásár főkoordinátora meghívta a szerzetesközösségeket, hogy vegyenek részt és árusítsák termékeiket a vásárban szeptember 4-12 között.

A karitatív munkacsoport részéről Hajós Zsófia M. Ágnes nővér a szeptember 4-re tervezett nagyszabású karitatív programról beszélt.

Számos bekapcsolódási lehetőség van a szerezetesrendek számára, derült ki a tájékoztatón. Kunszabó Zoltán, a Missziós színpadok koordinátora a missziós és evangelizációs szolgálatban való közreműködésre kérte fel a találkozó résztvevőit. A szeptember 11-én a KATTÁRS által szervezett Családi Napra pedig kiállítóként hívták meg a közösségeket a Margit-szigetre.

A kongresszus ideje alatt zajlik az Ars Sacra Fesztivál. Szeptember 4-12. között immár 15-ödször tartják meg az egyhetes kulturális és művészeti fesztivált. Dragonits Márta és Kiss Gabriella arra bátorította az online találkozó közel száz fős hallgatóságát, hogy szakrális témájú és szórakoztató programokkal kapcsolódjanak be az eseményekbe.

A találkozón Fábry Kornél atya, a NEK főtitkára buzdította részvételre a közösségeket, Gábor Miklós projektkoordinátor pedig a kongresszus regisztrációjáról tartott általános tájékoztatást.

A szervezés utolsó szakaszában ez a találkozó lendületet adott nekünk, és arra ösztönzi a közösségeket, hogy a különböző programokban való részvételen túl kapcsolódjanak be a szervezésbe és lelki szolgálatokba is. A szerzetesrendek továbbra is aktív ima háttérrel kísérik az esemény megvalósulását, és bízunk benne, hogy szeptemberben valóban közösen, személyesen ünnepelhetjük Krisztust az Eucharisztiában.

Schumicky Mária, NEK kapcsolattartó

Fotó: MSZKI