A vonat nem vár

2021. július 28.
Szerveződjetek, éljetek az utazási kedvezménnyel és vegyetek részt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjain!

Kedvezményes utazás a NEK-re

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira készülő és annak eseményeire regisztráló személyek 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményre jogosultak a MÁV-START, a GYSEV, a MÁV-HÉV és a VOLÁNBUSZ járatain.

Csoportos utazás vasúton

Tíz főnél népesebb zarándokcsapat esetén a vasúti csoportos utazásokat július 31-ig célszerű bejelenteni a MÁV-nak. Ha készen álltok, az alábbi linken megtalálhatod a lakóhelyed szerinti illetékes elérhetőségét.
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/csoportos-utazas/utazasszervezok
Bejelentés esetén a vasúttársaságok megszervezik a szükséges többletkocsikat – a július 31-ig bejelentett csoportoknak így biztosan lesz ülőhelye.

Egyéni utazás vasúton

Vasúton 2. osztályú jegyekre érvényes a kedvezmény, 1. osztályú jegy vásárlása esetén a teljes árú különbözetet és helyjegyárat kell megfizetni. A vasút valamennyi jegyértékesítési csatornáján (pénztárak, MÁV-applikáció) megvásárolható a kedvezményes jegy, egészen a kongresszus időpontjáig, de a MÁV nem tudja garantálni, hogy lesz elég ülőhely, ezért érdemes csoportokba szerveződni és úgy utazni.

Mit kér a kalauz?

A vonaton a jegyvizsgáló a NEK-regisztrációban kapott igazolást (QR-kód) kéri, amelyet kinyomtatott PDF-en vagy digitális eszközön vagy digitális eszközön kell bemutatni. (A QR-kódot augusztus 30. után fogjuk kiküldeni.) Az igazoláson szerepel, hogy melyik napokon vehető igénybe a kedvezmény.

Volánbusszal a NEK-re

Ha Volánbusszal érkezel a kongresszusra, az odaútra teljes árú jegyet kell vásárolnod, a visszaúton ingyen utazhatsz. A buszvezető a felszálláskor kéri majd a NEK-regisztrációban kapott igazolást (QR-kód), amelyet kinyomtatott PDF-en vagy digitális eszközön kell bemutatnod. (A QR-kódot augusztus 20. után fogjuk kiküldeni.) Az igazoláson szerepel, hogy melyik napokon vehető igénybe a kedvezmény. Ha az adott járaton utazáshoz távolsági kiegészítő jegyet kell váltani, akkor arra nem érvényes a kedvezmény.

Ki juthat hozzá a kedvezményekhez?

Aki regisztrál, részvételi jegyet igényel és utazási igényét bejelenti a NEK Titkárságnak a regisztrációs fiókja EGYÉB->UTAZÁS menüpontjában. Így tudják számodra kiadni a kedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolást.
Tehát: regisztrálj, igényelj jegyet az eseményekre és keresd fel a fiókodban az EGYÉB->UTAZÁS menüpontot. Érdemes csatlakozni a plébániádon szerveződő csoporthoz, hiszen így egyszerűbbé válik számodra a csoportvezetőd révén az ügyintézés.

Regisztráció és jegyigénylés: https://www.iec2020.hu/hu/regisztracio

Az Új Misszió egy rövid videóval bátorít, hogy indulj el!